SavetiSaveti majstora

SAVETI MAJSTORA

5 korisnih saveta vodoinstalatera:

1. Upoznajte se sa rasporedom ventila koji kontrolišu vaše slavine kako biste u slučaju potrebe mogli brzo da ih zatvorite.
2. Nikada nemojte da bacate ništa osim toalet papira u toalet. Čak i vlažne maramice koje se reklamiraju kao bezbedne za bacanje u toalet mogu da ga zapuše.
3. Nemojte da ignorišete kapanje ili manje curenje vode, osim nepotrebnog trošenja vode oni mogu dovesti do većih kvarova i uzrokovati vam veće troškove
4. Kada sami nešto radite, pazite da ne zatežete previše šrafove i navoje, polomljeni i izlizani šrafovi i navoji su veoma čest problem.
5. Kada sami nešto radite, vodite računa o rasporedu cevi u zidovima kako biste izbegli slučajna oštećenja i dodatne troškove.


Saveti majstora

Voda kaplje iz slavine

Ako vam neka od slavina u kući pravi probleme, voda kaplje ili je, kod jednoručnih baterija, teško regulisati toplu i hladnu vodu, a prisetite se da je već punoletna i da nikakvo krpljenje više ne vredi, ostaje vam samo da kupite novu i – alat u ruke!        Evo primera menjanja jedne od najkomplikovanijih varijanti kao što je jednoručna kuhinjska “srčasta” baterija sa tri cevi, ispod koje je niskomontažni protočni bojler. Potreban alat: štel ključ, klešta (papagajke), šrafciger – običan, komplet produženih gedora, teflon traka.

  1.  Zatvaranje ventila za dovod vode
  2.  Demontaža starih delova instalacije sa bojler
  3. Uklanjanje stare baterije pažljivim izvlačenjem kroz otvor na sudoperi uz prethodno odšrafljivanje svih veza
  4. Montaža novih creva prema uputstvu pre uvlačenja kroz otvor sudopere
  5.  Obavezno pre nameštanja novih creva teflon trakom ili kudeljom izolujte spojeve da ne bi curili
  6. Po montaži novih creva, pažljivo ih provucite kroz otvor sudopere i rasporedite da se ne zatežu pre sastavljanja
  7. Povežite sve sa bojlerom prateći oznake na crevima (toplo/hladno) i smer vode koji pokazuje strelica
  8.  Kad ste sve povezali, popustite lagano ventil i bez uključivanja bojlera probajte ima li pritiska i da li negde curi na spojevima

Vodoinstalater RAKOVICA

Vodoinstalater Rakovica je specijalizovani vodoinstalaterski servis sa 15 godina aktivnog radnog iskustva.

Naši klijenti su kako fizička tako i pravna lica i stojimo vam na usluzi radnim danima, vikendom i praznicima od 00 do 24 časa. Na vašu adresu, uobičajeno stižemo za svega tridesetak minuta od poziva.

Vodoinstalater Rakovica je registrovani, ovlašćeni vodoinstalaterski servis. Naši klijenti uz svaku izvedenu vodoinstalatersku uslugu dobijaju račun i garanciju na izvedene popravke i intervencije.

Za sve informacije i konsultacije pozovite naš kontakt centar na 061/65-60-390 ili pošaljite upit putem kontakt forme.

Hvala vam na intersovanju za naše usluge – vaš Vodoinstalater Rakovica.

Vodoinstalater Rakovica, 2020 © Sva prava zadržana

Exit mobile version